Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:40:28 GMT

آشنایی با مفاهیم کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۸۱۴۸

آشنایی با مفاهیم کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد

مدیریت منابع انسانی یک از بزرگ‌ترین دغدغه‌های مدیران ارشد سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌باشد.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام فراپیام، در ادامه با مطالبی مرتبط با آشنایی با مفاهیم کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد آمده است که می‌خوانیم:

به مجموعه افرادی که در یک سازمان مشغول به فعالیت می‌باشند منابع انسانی می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرف‌نظر از مفاهیم، شیوه‌ها و رویکردهای مدیریت منابع انسانی، عملیات مرتبط با کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد در هر سازمان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

به مجموعه عملیات مربوط به استخدام، ارتقا شغلی، تعیین دستمزد کارکنان و به‌کارگیری کارمندان در پست‌های موردنیاز، کارگزینی می‌گویند.

واحد کارگزینی در هر سازمان آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های استخدامی مرتبط با پرسنل را با رعایت و در نظر گرفتن قوانین کار، تهیه و تنظیم می‌کند. از طرفی مدیریت جمع‌آوری اطلاعات کارکنان، انتقال قوانین مرتبط با کار مرخصی، شرح وظایف شغلی و انتقال پرسنل به بخش‌های مختلف سازمان از مهم‌ترین وظایف واحد کارگزینی می‌باشد.

پس از طی شدن پروسه استخدام نیروی انسانی که اولین مرحله از مراحل فعالیت واحد منابع انسانی می‌باشد، مسئول کارگزینی اطلاعات پرسنلی را از پرسنل اخذ و همچنین توافقات انجام شده در ارتباط با دستمزد را به صورت بایگانی اطلاعات پرسنلی و ثبت در کامپیوتر انجام خواهد داد. طبق مقررات پس از تعیین دستمزد نیروی انسانی در ازای کارکرد ماهانه پرسنل، دستمزد و مزایا در پایان ماه بر اساس قوانین محاسبه و توسط واحد مالی پرداخت می‌شود.

در ساده‌ترین حالت محاسبه حقوق با فرمت زیر انجام خواهد شد:

مبلغ خالص حقوق = مبلغ ناخالص- (بیمه+مالیات)

در بخش حقوق هر کارمند اضافات و کسور محاسبه می‌شود. اضافات حقوق یا حقوق متعلقه شامل: حقوق پایه (حقوق مبنا)، فوق‌العاده جذب، فوق‌العاده شغل، حق اولاد، حق مسکن، بن کارگری، حق غذا، حق ایاب و ذهاب، فوق‌العاده ویژه و … می‌باشد.

کسور عبارتند از: بیمه، مالیات بیمه عمر، حسن انجام کار، وام صندوق، صندوق پس‌انداز، تأخیر و غیبت.

طبق قانون کار هر فرد در هر هفته ۴۴ ساعت و در ماه ۱۹۲ ساعت می‌بایست کار کند و در صورتی که میزان کار مازاد بر این ساعت انجام شود تحت عنوان اضافه‌کار محاسبه و به پرسنل پرداخت خواهد شد.

لازم به ذکر است برخی از حسابداران عدد ۲۲۰ ساعت را با در نظر گرفتن (۲۲۰=۷.۳۳*۳۰) محاسبه می‌کنند.

بدون در نظر گرفتن ۴ جمعه در ماه

(ساعت اضافه‌کار *۱.۴)*( حقوق روزانه) =فرمول محاسبه اضافه‌کار طبق قانون ماده ۵۹.

نظام‌های پرداخت دیگری با نام نظام امتیازی وجود دارد که در آن نظام با تعیین مجموعه‌ای از امتیازها، نحوه محاسبه حقوق و مزایا مشخص می‌شود.

پردازش و محاسبات حقوق گروهی کارکنان در یک سازمان با فرمت‌های حقوقی متعدد اعم از گروه حقوقی روزانه، ساعتی، مشاوره ایی و … و همچنین دستیابی به اطلاعات پرسنلی کارکنان در لحظه از دغدغه‌های مدیران سازمان‌ها می‌باشد.

گروه نرم‌افزار ی فراپیام با بیش از ۲۴ سال سابقه کاری در تولید سیستم‌های مالی و مدیریت در حوزه سیستم‌های منابع انسانی راهکارهای صنایع مختلف، نرم‌افزار خود را به بازار ارائه کرده است.

در این متن سعی بر تشریح مفاهیم کارگزینی در سیستم حقوق و دستمزد بوده و مجالی بر معرفی محصولات فراپیام نبوده است، لذا جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با محصولات با شماره تلفن ۸۶۷۴۸ و یا با نشانی اینترنتی www.farapayam.com با ما در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ خبری

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حقوق و دستمزد فراپیام مدیریت منابع انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۸۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل و مدیریت‌های امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شانا، نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز پارس، ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ملی حفاری ایران، نفت و گاز اروندان، مدیریت‌های امور حقوقی و منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تشکیل شد.

در این نشست مشکلات ناشی از اعمال سقف خالص حقوق، عدم معافیت فوق‌العاده‌های مربوط به مشاغل و مزایای رفاهی از شمول مالیات و اعمال سقف پاداش سنوات خدمت کارکنان صنعت نفت مطرح شد.

در این باره ضمن بررسی احکام تکلیفی در قوانین بودجه سالانه کشور درباره اعمال محدودیت‌های مورد اشاره در صنعت نفت، مقرر شد با توجه به وجود ظرفیت قانونی افزایش سقف حقوق کارمندان صنعت نفت طبق بند «پ» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای حقوق و دستمزد کشور و هیئت وزیران، پیشنهادهای شرکت‌های اصلی اخذ، جمع‌بندی و به شورای حقوق و دستمزد ارائه شود، همچنین به‌منظور ارائه دستاوردهای حوزه صنعت نفت در سال‌های اخیر و اهداف و برنامه‌های مصوب‌شده برای افزایش تولید و نقش سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف یادشده از حضور مدیران عامل شرکت‌ها نیز در نشست‌های تصمیم‌گیری شورای حقوق و دستمزد کشور استفاده تا به تصمیم مطلوب‌تر منجر شود.

دیگر خبرها

  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده
  • سورپرایز بزرگ کارگران با دریافت پاداش روز کارگر | کارگران اردیبهشت ۲ تا حقوق می‌گیرند